Lyckad afton – god mat, gott folk, goda drycker..

Snabb uppdatering efter sen afton…

Förrätten med fransk löksoppa gick hem hos alla – trots att jag inte gjorde helt enligt receptet, då ugnen var upptagen med annat och en löksoppa egentligen ska stoppats in i ugnen i slutändan för att gratineras en stund, och trots att ”krutongerna” inte var tillräckligt rostade. Det var ändå väldigt gott enligt samtliga (inklusive mig själv)

Rotfrukter/grönsaker i ugn kombinerat med stekt lax fungerade riktigt bra som huvudrätt efter det, och gästerna tyckte att mixen från ugnen var perfekt tillagad (personligen tyckte jag det kunde stått inne en stund till, men det var ändå ett riktigt bra resultat – och man är förstås alltid sin egen största kritiker). Holländska E sade att hon skulle hjälpa mig jaga tjejer och pusha för min matlagning – och hennes pojkvän sade på ”halv-engelska ” (blandad spanska, italienska och engelska – han började lära sig engelska för 2-3 veckor sedan) att han ville gifta sig med min matlagning…

M från ”Oz” hade med sig några maltesiska specialiteter som vi tog till efterrätt – några olika typer av munkar samt något som liknande en ”varm korv och bröd” men med korven utbytt mot grädde och någon röd sylt (jag testade inte den varianten så vet inte vad det var för sylt).

Imorgon kommer holländska E:s bror till ön på besök, och antagligen samlas några av oss för att spela biljard under helgen. Onsdag nästa vecka blir det middag och kanske lite kortspel hemma hos M, och helgen därpå verkar det som jag får besök från ”Gotlands-P” som jag jobbar med – kanske ska arrangera lite kortspel med ”gänget” medan han är här, med tanke på alla kommentarer om Casino 😉

Om någon är nyfiken på recept för löksoppan så kan jag rekommendera detta (jag förstås aldrig ”slaviskt”), medan min huvudrätt är ett eget recept som jag uppdaterar varje gång jag lagar det. Denna gång blev det morötter, potatis, några hela vitlöksklyftor, palsternacka, celeriak (selleristjälk på svenska? den stora runda rotfrukten) som efter en kvart i ugnen fylldes på med lök, zucchini och paprika. Innan det första slängdes in hällde jag på lite olja, vitt vin, ”gammalt” rödvin (stått till sig och blivit nästan som vinäger som passar i matlagningen) samt kryddor (minns inte exakt, men där fanns svartpeppar, sellerisalt, kanel, chili flakes, oregano och basilika). Det är viktigt att blandningen får stå ”lagom länge” på ”ganska varm temperatur”, för då blir den som bäst 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s