Internationell bjudning imorgon…

Under morgondagen blir det gäster i Casa del Huñe (har inte kommit på något bättre namn för min lägenhet ännu, men alla andra har ju namn på sina hus så det verkar ju vara något man bör ha). Det blir en av varje från Holland, Italien, Frankrike och Australien (dock född i Malta och uppvuxen de första sex åren), samt givetvis en värd från Sverige som dessutom skriver på denna bloggen (om det var otydligt så tänker jag där på mig själv, yes!)

Eftersom jag blivit inbjuden till ”gängets indier” (var tvungen att tack nej den gången) och till holländsk-italienska paret, samtidigt som M (från Aus/Malta) bor en bra bit bort från resten av oss och franske P inte riktigt verkar vara typen som bjuder hem folk, så tyckte jag det kunde vara passande att höra om de vill komma hit imorgon på middag. Direkt efter att alla gett positiva svar så kom jag dock på att jag inte är så duktig på att laga svensk mat (förutom några olika typer av bröd) och att de gånger jag försökt att laga svenskt för utländska gäster så har det inte varit helt lyckat (dock sällan lika misslyckat som när jag försökte ta med en Jansons frestelse till Hyde Park för midsommarfirande i 30-35 graders värme för några år sedan, inklusive 1,5 timmes tunnelbaneresa där det nog var närmre 40-50 grader samtidigt som jag hade ”känningar av kvällen före”).

Med tanke på mina små kunskaper i svensk husmanskost, kombinerat med att jag ofta gjort rätter från alla möjliga andra kulturer som har fått rejäla positiva kommentarer, så bestämde jag mig för att blanda lite. Nu har jag därför bestämt mig för att chansa med enkel mat, och slänga ihop en fransk löksoppa som förrätt (bara jag kan hitta mjöl på denna ön!), och försöka kombinera lax med ugnsbakade rotfrukter/grönsaker till huvudrätten. Det enda jag inte bestämt är om det ska bli någon sås, någon ordentlig sallad (har ingen salladskål) och om jag ska fixa någon efterrätt.

Det är inte överdrivet ”sofistikerade” människor som kommer, men de verkar väldigt smarta, avslappnade och intressanta som personer. Det ska bli intressant att ha min första egna middagsbjudning på några år (i London blev det ju en del när jag bodde med F, men det var ju inte ”mina egna”) – och medan jag skapar maträtterna ska jag nog komma ihåg att middagen hos E & L handlade om pasta och köttfärssås, kombinerat med en flaska Chateauneuf du Pape som jag hade med mig (ja, jag vet att det kanske borde varit italienskt vin när man besökte en italienare, men hittade ingen Amarone eller bra Valpolicella i butiken)

För övrigt så går det riktigt bra med den där Facebook-appen jag skapar för ”FD”, även om det kommer en del klurigheter längs vägen – men klurigheter är ju en del av vad som gör livet intressant att leva…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s