Träffa folk och planera dagsutflykt

Det tog visst inte lika lång tid som i London innan jag blev dålig på att uppdatera bloggen – det händer tyvärr inte lika mycket här, även om det finns en hel del märkliga företeelser här i EU:s minsta (316 kvadratkilometer, jämfört med t.ex. Helsingborgs kommun på 346 kvadratkilometer) men samtidigt mest tätbefolkade land (1307 personer per kvadratkilometer jämfört med 21 i Sverige, eller 375 i Hbg och 316 i Stockholm). Då jag nyss sökte efter en bra karta över platser på vår planet som har väldigt hög befolkningstäthet så var tyvärr den här lilla ögruppen för liten för att få plats på kartan – annars hade det säkert varit en lysande liten prick på kartan, med tanke på att det är världens sjunde mest folktäta land.

Med detta i åtanke fick jag en tanke för sisådär en vecka sedan om att jag kanske borde träffa lite nytt folk, och kom fram till att det var dags att ta kontakt med ”Svenskklubben på Malta” och ta mig en titt på den internationella organisationen Internations, samtidigt som jag bestämde mig för att försöka arrangera en dagsutflykt till landets näst största ö Gozo (som är nästan nio gånger så stor Ven). Utflykten bestämde jag mig för då jag såg att de har en festival som startar i dagarna och att ett evenemang ger möjlighet att besöka en vingård  imorgon (lördag 29/10) och där kunna smaka både det lokala vinet och en hel del lokala maträtter efter en liten visning av gården och kanske ett litet seminarie om hur de gör vinet.

Igår afton träffade jag för övrigt några som är med i nämnda Internations, på ”månadens Malta-träff” som anordnades i pianobaren på ett femstjärnigt hotell, och skulle nog kunna skriva en hel artikel om vissa av deltagarna. Där fanns bland annat den italienska ambassad-tjejen som bott i Sverige och verkade älska filmer (speciellt ”Jalla Jalla”), den judiska amerikanskan som tycker den gamla egyptiska religionen och deras pyramider tilltalar hennes spiritualitet mer än den religion som hon fötts in i, och dessutom den brittiske juveleraren som är singel men ändå har 3-5 flickvänner, varav en var med i Miss Malta-tävlingen förra året (men han verkar vilja ”importera sin ukrainska flickvän” istället). Mestadels var det hursomhelst skoj, och de ovan nämnda var nog totalt sett inte så kufiska som de kanske låter 🙂

Ikväll hade jag tänkt gå på en fredagsöl med Svenskklubben, men med tanke på att jag måste upp kl 4:30 imorgon bitti för att hinna med transporten till Gozo och vingårdsbesöket, och dessutom hadfe mycket jobb att avsluta, så valde jag att avanmäla och skjuta upp till nästa fredags sammankomst.

Morgondagen verkar få ett spännande och späckat schema – mest spännande blir kanske att se om bussarna är i tid. Om du är nyfiken på schemat:

  1.  Buss 11 avgår kl 05:54, men är enligt ryktet totalt oberäknelig då det gäller att hålla tidsschemat
  2. Vi anländer vid Gozo-färjan i Cirkewwa cirka kl 06:55, och har där fram till 07:30 innan färjan avgår – kanske tillräckligt med tid för folk som missade vår buss, om nästa buss otroligt nog skulle hålla tiden.
  3. Färjan tar 25 minuter (om den håller tiden), och vi har sen en kvart på oss att hitta en busshållplats i Mgarr. Med tanke på öns storlek kan jag inte tänka mig att det tar mer än fem minuter för att finkamma hela den byn, så där bör inte finnas något att vara orolig över. 08:10 bör vi alltså lämna hamnstaden – om transporten är i tid förstås.
  4. Buss 301 eller 303 tar oss till Victoria (lokalt kallad Rabat, vilket är förvirrande likt en stad på huvudön, men det kanske betyder ”gamla huvudstaden” eller ”vår lokala huvudstad som inte erkänner att det kommit en ny huvudstad sedan några hundra år” – vad vet jag), och vi anländer efter 20 minuter, och har då transporterats över ungefär halva ön..
  5. Det finns cirka 20-25 minuter i Victoria innan buss 305 lämnar, så antagligen hinner vi med lite snabb sightseeing och besöka de mest sevärda punkterna (ja, jag skojar – har hört en del gott om staden/byn, och att det kan vara värt att stanna på ön i någon vecka för utforskning)
  6. Klockan 09:11 är vi i Gharb – om bussen är i tid (hört det förut?). Då har vi nästan 20 minuter att hitta torget i Gharb….
Har jag förresten berättat att jag två gånger åkt till flygplatsen med buss, och att bussen första gången var cirka 40 minuter försenad (trots att den ska avgå var halvtimme) och att den andra gången inte ens dök upp efter drygt en timmes väntan (ja, det skulle fortfarande vara en gång i halvtimmen enligt tabellen). Andra gången lyckades jag dock ta en omväg med byte i huvudstaden Valletta, och tror nu nästan att det är snabbare en snabbare väg än att ta ”expressflygbussen” härifrån Sliema. Sedan mina erfarenheter med flygbuss X2 så litar jag inte på någon tidtabell i det här landet, och saknar både Skånetrafiken och British Rail (yes PO, du läste rätt!) – där sker liknande händer väl bara en gång var tionde år istället för en gång i veckan för samma person (förutom när det är snö i London, för då är det ”Malta-trafik” som gäller ;-P)
Förhoppningsvis kan jag återkomma med bilder och anekdoter från Gozo-resan innan helgen är över, och med lite tur blir det utan regndroppar på bilderna. Resan planerade jag för övrigt genom ”träffa-folk-webbsidan” Meetup.com, och blev smått förvånad över att några skrev upp sig trots att vi måste lämna så tidigt – det ska bli spännande att se om alla kommer…
Ha en god helg 🙂
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s