Arbetsplats mina första veckor

Då jag först kom till Malta bodde jag på lägenhetshotell en vecka – detta innebar att jag hade ett rum i en lägenhet, som delades med tre språkstuderande tjejer från olika länder. Detta är förstås ointressant för er (om nu inte G råkar läsa och fråga om ”snygga brudar”). Hursomhelst fanns där en internetuppkoppling som var OK de första dagarna, men inte fungerade överhuvudtaget de sista dagarna (något jag kan förklara varför, även om det skullelåta löjligt), samtidigt som de första dagarna efter att jag flyttade in i lägenheten var internetfria.

Eftersom jag är tvungen att vara uppkopplad för att jobba effektivt så var jag nödgad att finna en plats med trådlöst internet, vilket jag hört kunde vara väldigt svårt. Då jag började söka upptäckte jag dock att cafeet runt hörnet (som låg vid stranden med fin utsikt över Medelhavet) hade ganska bra wifi, men var högljutt och man var dessutom tvungen att köpa ganska dyra drycker (både kaffe, té och juice var dock dyrare än den lokala ölen, vilket jag fann märkligt) för att använda deras internetuppkoppling. Därför försökte jag givetvis hitta bättre alternativ – och hittade platsen på bilden. Det är en liten park vid St Julians Bay där toalettbyggnaden har trådlöst internet. Ja, du läste rätt, här surfar man via ”dass bredband” (som det heter på tyska), men den är väl omhändertagen och luktfri – på arbetstid är där alltid 2-6 män (jag har inte sett några kvinnor jobba där) som sitter och håller ögonen på toaletthuset. Jag har fortfarande inte sett någon av dem utföra något arbete, men de är åtminstone ganska duktiga på att glo på folk som går ut från toaletten (speciellt om man inte gett någon dricks), snacka högt på maltesiska (blandning mellan italienska och arabiska med en del engelska låneord), hälsa på folk de känner igen (de nickade t.o.m. åt mig ett par gånger efter att jag varit ”stammis” några dagar) och givetvis strosa fram och tillbaka i parken. När man ser deras jobb så undrar man lite hur man kommer till det karriärsteget…?

Bilden tog jag för övrigt från promenadvägen som går lite ovanför parken, och min arbetsplats var den tredje parkbänken uppifrån i bilden på höger sida – där fick man bäst uppkoppling…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s