Stockholmresan – vägen hem

Stockholmsresan blev ganska lyckad, även om det var en aning kallt där uppe i Sibirien…. ehhh… Stockholm. PO och jag fick en liten stund TV-spel och jag bjöd värdparet på goda pizzor på torsdagen, det var ett lyckat möte på fredagen (om halvannan månad kommer en blivande ”super-facebook-app” som resultat), lördagen blev strosande i Stockholm (mest Gamla stan) och möte med en Londonkompis som nyligen valt att flytta till Stockholm för kärleken.

På söndagsmorgonen skulle mitt flyg lyfta kl 06:55, och jag hade beställt en SuperShuttle (specialtaxi) för att kunna ta mig dit så tidigt. Själva resan tillbaka gick bra – men jag var lite yrvaken på morgonen när jag skulle gå ut till taxin. Den var försenad och jag tänkte att det var lika bra att dubbelkolla mailen för att se om jag läst fel, och om de hade tel.nr. där jag kunde kontakta dem – på något sätt lyckades jag i min yrvakenhet öppna bekräftelsemailet som jag fick vid förra Stockholmsbesöket två veckor tidigare, och fick då lite panik då jag såg ”04:15-04:30” istället för ”04:40-04:55”. Därför försökte jag ringa dem på det nummer som stod i mailet, och upptäckte att det inte går att ringa dit från utländskt nummer. Därefter chansade jag på 90200, som jag hade för mig var nummerupplysning el dyl, som borde kunna koppla mig till någon taxi – när jag kollade nu efteråt så såg jag att detta är Telias kundtjänst (och kommer nu även ihåg något nummer 118 118), men det kvittar eftersom även 90200 var icke funktionsdugligt från utländsk mobil, vilket inte är jätteskoj klockan 04:50 på en söndagsmorgon, då inga bussar går så tidigt. Jag gick dessutom bort till busshållsplatsen runt hörnet och bekräftade att busstrafiken kommer igång först några timmar senare. Då jag vandrade tillbaka mot PO & L:s lägenhet så stod den beställda SuperShuttle’n och väntade, så jag kom fram till flygplatsen i god tid trots allt.

Väl på flygplatsen köpte jag efter säkerhetskontrollen ett par flaskor vatten, och tänkte därefter ta mig en kopp kaffe. Då jag skulle betala kaffet fungerade inte kortet – och då jag kom hem upptäckte jag att det bara fanns 18 kr kvar på kontot för det kortet, så det var skönt att man åtminstone fick sitt vatten (kontot som är kopplat till kortet brukar jag låta ha ganska lite pengar, eftersom jag har ett annat konto där det kommer lite ränta, och jag för över därifrån när jag tycker det behövs).

Tillbaka på Malta så var det regn och storm, och bara 15-18 grader, så man fick ha paraply och långärmad tröja under halvtimmens väntan på bussen från flygplatsen – men väl hemma kom chansen att pusta ut, och under kvällen blev det mat från pizzerian mitt över gatan från lägenheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s